![]() |
Sarımsaklı Levrek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sarımsaklı LevrekSarımsaklı Levrek Tarifi - Sarımsaklı Levrek Nasıl Yapılır - Sarımsaklı Levrek Malzemeleri SARIMSAKLI LEVREK 600 g levrek dilimi 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı 2 kırmızı dolmalık biber (sap ve çekirdekleri ayıklandıktan sonra, irice kareler biçiminde doğranmış) 20 diş sarımsak (çok ince kıyılmış) 1 sivri yeşil biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra ince doğranmış) 6 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış) birkaç maydanoz dalı (süsleme için) 1/4 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber 2 su bardağı balık suyu Levrek dilimlerini soğuk su altında yıkayıp, kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın (çok iriyseler, uzunlamasına 2'ye kesin) ![]() Levrek dilimlerini yan yana alacak büyüklükte kalın dipli bir tavaya ayçiçek yağını koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Delikli spatulayla balık dilimlerini çukur bir servis tabağına çıkarın ![]() ![]() Tavadaki pişme suyunu, ara sıra karıştırarak, yaklaşık 1/2 su bardağı kalıncaya kadar (yaklaşık 5 - 10 dakika) kaynatın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|