Hamsi Mantısı Tarifi |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamsi Mantısı Tarifihamsi mantısı nasıl yapılır Malzemeler 1 kg hamsi 2 çorba kaşığı mısır unu 2 çorba kaşığı un, 3 adet yumurta 1 demet taze soğan 1 demet maydanoz 1 çay bardağı dövülmüş ceviz 1 çay bardağı sıvıyağ Tuz, karabiber, kimyon, pulbiber 1 su bardağı su Hamsi Mantısı Yapılışı Hamsileri temizleyip, kılçıklarını çıkarın Mısır unu, un, 1 adet yumurta, ince kıyılmış taze soğan yaprakları ve maydanozu karışıma ekleyin Ceviz, kalan 2 adet yumurta, sıvıyağ, tuz, karabiber, kimyon ve pulbiberi ekleyip, karıştırın Hamsilerin ortasına bir parça bu karışımdan koyup hamsinin diğer parçasını üstüne kapatın Tepsiye dizip, suyu ilave edin 180 derece fırında 30 dakika pişirip, sıcak olarak servis yapın |
|