![]() |
Hamsi Dolması Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamsi Dolması Tarifihamsi dolması nasıl yapılır ![]() Malzemeler 1 kg hamsi 3 çorba kaşığı dolmalık fıstık 5 çorba kaşığı sıvıyağ 3 dal taze soğan 8-10 dal maydanoz 8-10 dal dereotu 1 su bardağı galeta unu Tuz Kızartmak için: Sıvıyağ Servis için: 5-6 dal maydanoz 4-5 dilim limon Hamsi Dolması Yapılışı Hamsiyi temizleyip kılçıklarını çıkarın ![]() Dolmalık fıstıkları yapışmaz yüzeyli bir tavada kavurup kenara alın ![]() Bir tavaya 5 çorba kaşığı sıvıyağ koyup 10-12 adet hamsiyi kızartın ve kağıt havlu üzerine çıkarın ![]() Balıklar ılındığında blendere alıp üzerine dolmalık fıstık, iri kıyılmış taze soğan, maydanoz ve dereotunu ekleyin ![]() Tuzunu ayarlayıp blenderden geçirin ![]() ![]() İçine hazırladığınız harçtan koyup üzerine bir balık daha koyun ![]() Balık bitene kadar aynı işleme devam edin ![]() ![]() Kızgın yağda arkalı önlü kızartıp, fazla yağını almak için kağıt havluya çıkarın ve tuzlayın ![]() Tabağa alıp, maydanoz yaprakları ve limon dilimleri ile süsleyerek servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|