Balık Güveci |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Balık Güvecibalık güveci nasıl yapılır - fırında balık güveci tarifi - soslu balık güveci - balık filetosu nasıl pişirilirMalzemeler: 250 gr kalkan balığı filetosu 2 uskumru filetosu 250 gr kırlangıç filetosu 1/4 su bardağı zeytinyağı 6 orta boy soğan (doğranmış) 3 diş sarmısak (dövülmüş) 1 dolmalık biber (çekirdekleri çıkarılıp şeritler halinde kesilmiş) 1 kırmızı dolmalık biber (çekirdekleri çıkarılıp şeritler halinde kesilmiş) 1 çorba kaşığı kıyılmış taze fesleğen yada 1+1/2 tatlı kaşığı kuru fesleğen (istenirse) 500 gr domates (kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılmış) 1 kahve kaşığı acı kırmızı biber 1 kahve kaşığı kimyon 1 çay kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 1 çorba kaşığı sirke Yapılışı: Zeytinyağını büyük bir güveçte, orta ateşte kızdırınız Yağ kızınca soğan ve sarımsağı 5-7 dakika, arada sırada karıştırarak, kızartınız Dolmalık biber, fesleğen (isteniyorsa), domates, acı biber ve kimyonu ekleyip, güveci kapatınız ve hafif ateşte ağır ağır 1+1/2 saat, yoğun bir sos haline gelinceye kadar, pişiriniz Önce fırınınızı hafifçe (170° C) ısıtınız Balık, tuz ve karabiberi güvece ekleyip iyice karıştırınız Güveci fırına sürüp 20 - 30 dakika, çatalla batırüdığında balık kolaylıkla ayrılana kadar pişiriniz Güveci fırından alıp üstüne sirkeyi akıtarak hemen servis ediniz Ya da soğumaya bırakınız alıntı |
|