Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çipura, yerelmalı

Yerelmalı Çipura

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yerelmalı Çipura



Yerelmalı Çipura Tarifi - Yerelmalı Çipura Yapılışı - Yerelmalı Çipura Nasıl Yapılır - Yerelmalı Çipura Malzemeleri

Malzemeler:

4 adet temizlenmiş çipura balığı

1 adet konserve mısır

2 adet havuç

6 adet orta boy yer elması

5 adet çarliston biber

Tereyağı

Zeytinyağı

Limon

Tuz

Defne yaprağı


Yapılışı:

Balıkları temizleyin ve yıkayın Diğer tarafta havuçları ince ince ve 5'er cm uzunluğunda doğrayın Aynı şekilde çarliston biberleri de temizleyin ve bu şekilde doğrayın Son olarak yer elmalarını da bu şekilde doğrayın (yer elması yerine kereviz de uygundur) mısırı da bu karışıma ekleyin Karışıma limon tuz ve zeytinyağı ilave edin Balıkların ölçüsüne göre metal folyo kesin ve balığı koyacağınız yere erimiş tereyağı sürün Üzerine içi sebze karışımı ile doldurulmuş balığı koyun balığın üzerine de arzuya göre istediğiniz kadar 1 veya 2 tane defne yaprağı ekleyin Diğer balıklarda aynı işlemi yapın ve folyoları düzgünce kapatın Fırın tepsisinde yaklaşık olarak 1 saat kadar 175 derecede pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.