![]() |
İspanaklı Çipura |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanaklı ÇipuraIspanaklı Çipura Tarifi - Ispanaklı Çipura Yapılışı - Ispanaklı Çipura Nasıl Yapılır - Ispanaklı Çipura Malzemeleri 6 kişilik Tart için gerekli malzeme: 850 gr çipura balığı 30 adet iri ıspanak yaprağı 1,5 su bardağı taze krema 2 yumurta akı, 1 adet limon Tuz, birkaç tane karabiber Sos için; 4,5 çorba kaşığı tereyağı 3 çorba kaşığı un 2 adet taze soğan 1 çorba kaşığı acı hardal 3 kepçe balık suyu 2 çorba kaşığı sirke ile karıştırılmış su, 1 tutam toz şeker, Tuz, karabiber Balığın kılçıklarını ayırıp tuz ve limon dilimleri ilave edilmiş suda haşlayın ![]() ![]() ![]() ![]() Altı adet küçük tartolet kalıbını yağlayıp bir ucu dışarıya sarkacak şekilde ıspanak yapraklarıyla döşeyin ![]() ![]() ![]() Kıyılmış soğanları 1,5 kaşık tereyağında sote edin ![]() ![]() ![]() ![]() 1,5 kaşık tereyağı ile unu pembeleştirin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|