![]() |
Su Perisi Alabalık |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Su Perisi Alabalıkalabalık nasıl pişirilir - ızgarada alabalık tarifi - alabalık ızgarası - fırında alabalık - soslu alabalıkMalzemeler: Baharatlı yağ: 2 çorba kaşığı kıyılmış taze maydanoz 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu 1 çorba kaşığı kıyılmış roka 8 ançüez filetosu 2 çorba kaşığı kapari 4 küçük salatalık turşusu 4 katı haşlanmış yumurtanın sarısı 120 gr (1/2 su bardağı) tereyağı 4 çorba kaşığı zeytinyağı 2 çorba kaşığı limon suyu 1 kahve kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber Alabalık 4 dilim alabalık (kalın kesilmiş) 100 gr (3/8 su bardağı) eritilmiş tereyağı 1 kahve kaşığı tuz 1 kahve kaşığı karabiber 1 limon (dilimlenmiş) Maydanoz yaprakları Tarifi: Baharatlı yağı hazırlamak için orta boy bir tencereyi yarısına kadar su ile doldurup kaynatınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Limon suyunu da katıp tadına bakarak, gerekirse bir miktar daha tuz-biber ekleyiniz ![]() Yağ hariç bütün malzemeyi miksere koyup, tamamen pürtüksüz bir hale gelene kadar karıştırınız ![]() ![]() ![]() Fırın ızgarasını yüksek sıcaklıkta ısıtınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Alabalık dilimlerini önceden ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp, limon dilimleri ve maydanoz ile süsleyiniz ![]() ![]() Not: Su perisi alabalık, haşlanmış taze patates ve bezelye ile akşam davetlerinin baş yemeği olarak ikram edilebilir ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|