![]() |
Biberli Dil Balığı Güveci |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Biberli Dil Balığı GüveciBiberli Dil Balığı Güveci Tarifi - Biberli Dil Balığı Güveci Yapılışı - Biberli Dil Balığı Güveci Nasıl Yapılır - Biberli Dil Balığı Güveci Malzemeleri 1 kg dilbalığı filetosu (2,5 cm' lik parçalara doğranmış) 2 çorba kaşığı rafine yağ 500 gr domates (kabukları soyulup çekirdekleri temizlenmiş ve kuşbaşı doğranmış) 1 kırmızı salçalık biber (çekirdekleri temizlenip ince kıyılmış) 2 dolmalık biber (çekirdekleri temizlenip ince kıyılmış) 2 orta boy soğan (ince doğranmış) 1/4 su bardağı balık suyu 3 diş sarmısak (dövülmüş) 1 tatlı kaşığı kekik 1 defne yaprağı 500 gr taze patates (kabukları kazınıp haşlanmış ve sıcak olarak saklanmış) Büyük bir güveçte yağı orta ateşte kızdırınız ![]() ![]() Dolmalık biber, soğan sarmısak, balık suyu, kekik, defne yaprağı ve balık parçalarını ekleyiniz ![]() ![]() Patatesleri de koyup balıklı karışımı da döndürerek güvecin üstünü örterek 5 dakika daha, balık, çatalla dokunulduğunda rahatça ayrılana kadar pişiriniz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|