![]() |
Soğan Yatağında Çipura |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Soğan Yatağında Çipuraçipura nasıl pişirilir ![]() Malzemeler : 2 adet Çipura (kişi sayısı kadar) 3 adet kuru soğan 3 adet domates 2 tatlı kaşığı tereyağ 1 limon ½ demet maydanoz 2-3 diş sarımsak tuz Yapılışı : Bir tepsiye yağlı kağıt veya aluminyum folyo serilir ![]() ![]() Her bir balığın içerisine en az 1 tatlı kaşığı tereyağ yayılır ![]() Diğer bir tarafta bir küçük soğan ve sarımsaklar incecik kıyılır domatesler küp küp doğranır,tuz ilave edilerek hazırlanan bu iç balıkların içerisine yerleştirilir ![]() Son olarak kalan domates, soğan ve limonlar halka şeklinde doğranıp balığın üstüne dizilir, fırında pişirilir ve üzerine kıyılmış maydanoz serpilerek,sıcak servis yapılır ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|