![]() |
Alabalık Yahnisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Alabalık YahnisiAlabalık Yahnisi - Alabalık Yahnisi Tarifi Alabalık Yahnisi 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı 1 soğan (doğranmış) 1 çorba kaşığı un 50 cl ![]() 1/4 tatlı kaşığı kekik 1/2 tatlı kaşığı toz hardal 350 g kabak (kazınıp her biri boylamasına 2'ye kesildikten sonra, yarım parçalar da yaklaşık 4 cm ![]() 1 tatlı kaşığı kapari (süzülmüş) 500 g alabalık filetosu 4 çorba kasığı suteresi yaprağı (iri doğranmış) Ayçiçek yağını bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtacak yağı ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() Kabak parçaları ve kapariyi katıp, kabaklar yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirmeyi sürdürün ![]() Bu arada alabalık filetolarını soğuksu altında yıkayıp, kâğıt mutfak havlusuyla kuruladıktan sonra, 2,5 cm boyunda parçalar halinde doğrayın ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|