Dereotlu Balık Köftesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dereotlu Balık Köftesibalık köftesi nasıl yapılır - karışık balıklarla köfte yapımı - balık köftesinin tarifiMALZEMESİ Miktarı: 5 KİŞİLİK • 10 adet küçük taze patates • 100 gr karides• 175 gr mezgit filetosu• 100 gr somon filetosu• 1/2 limonun suyu • 1/2 limon kabuğu rendesi • 1/2 demet dereotu • Tuz, karabiber Kızarmış ekmekler için: • 10 dilim tost ekmeği • 4 çorba kaşığı zeytinyağı • 2 diş sarımsak • Süslemek için birkaç sap dereotu HAZIRLANIŞI • Patatesleri haşlayıp ezin ![]() • Karidesleri haşladıktan sonra ince ince doğrayın ![]() • Mezgit ve somonu 1 su bardağı su ile haşlayın Kılçıklarını ayıklayın![]() • Haşlanmış mezgit ve somonu, ezilmiş patatesle birlikte büyük bir kaseye koyun ve hepsini birlikte ezerek püre haline getirin Karidesi ilave edin![]() • Tuz, karabiber, limon suyu ve kabuğunu da ekleyip karıştırın Püreyi sertleşinceye kadar buzdolabında bekletin![]() • Ekmek dilimlerini, çay bardağı ile bastırarak daire şeklinde kesin ![]() • Doğranmış sarmısağı zeytinyağında 30 saniye kadar kızartın Sarmısağı yağdan aldıktan sonra ekmekleri koyun ve her iki tarafını da kızartın![]() • Kızarmış ekmekleri, fazla yağını çekmesi için kağıt havlunun üzerine çıkarın ![]() • Buzdolabından çıkardığınız balık püresinden küçük parçalar yuvarlayarak köfte yapın ![]() • Dereotunu ince ince doğrayıp, bir tepsiye serpin ![]() • Hazırladığınız balık köftelerini dereotunun üzerinde yuvarlayın ![]() • Kızarmış ekmeklerin her birinin üzerine bir balık köftesi koyun ![]() • Balık köftelerini dereotu ile servis yapın ![]() alıntı |
|
|
|