![]() |
Balık Pilaki |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balık Pilakipalamut pilakisi - levrek pilaki - balık pilakisi nasıl yapılırMalzemeler: 1 kilo beyaz etli bir balık (palamut, kolyoz, lüfer, levrekten biri) 3-4 orta boy soğan 3-4 orta boy domates 5-6 adet sarımsak 1 demet maydanoz 1 çay bardağı zeytinyağı 1 limon 5-6 adet defne yaprağı 1 su bardağı su Tuz Bir avuç tane karabiber Hazırlanışı: Büyük balıklardan kılçıksız fileto çıkarıp büyük parçalara kesin ![]() ![]() ![]() ![]() Domatesin kabuklarını soyup fındık büyüklüğünde doğrayarak soğana ilave edin ![]() ![]() Sarımsakları soyup küçük küçük doğrayarak karışıma koyun ![]() ![]() ![]() Aralara 5-6 adet defne yaprağı koyun ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|