Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alabalık, fileto, salçalı, sarımsaklı

Salçalı Sarımsaklı Alabalık Fileto

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Salçalı Sarımsaklı Alabalık Fileto



Salçalı Sarımsaklı Alabalık Fileto Tarifi - Salçalı Sarımsaklı Alabalık Fileto Nasıl Yapılır - Salçalı Sarımsaklı Alabalık Fileto Malzemeleri


Malzemeler

- 5 adet alabalık fileto (Alabalıkları balıkçıdan fileto halinde derisiz ve kılçıksız almalısınız)

- 1 yemek kaşığı salça

- 1 tatlı kaşığı biber salçası

- 2 – 3 adet defne yaprağı

- Tuz, kekik, karabiber

- 2 diş sarımsak

- Zeytinyağı

- Su


Yapılışı

1 Balıkları güzelce yıkayın Büyük bir kapta salça, defne yaprağı, baharatlar, dövülmüş sarımsak ve zeytinyağını karıştırın Karışıma yıkanan filetoları alın, güzelce bulayın ve 1-2 saat buzdolabında terbiye edin

2 Vakit dolunca filetoları fırın tepsisine dizin Teflon fırın tepsisi bu iş için oldukça kullanışlı

3 Kapta kalan sosun üzerine 1/2 su bardağı kadar su ekleyip karıştırın ve tepsideki balıkların üzerine gezdirin Önceden ısıtılmış fırında pişirin


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.