![]() |
Midye Pilakisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Midye PilakisiMidye Pilakisi tarifi için Malzemeler : 50 adet iç midye 2 adet domates (veya 2 kaşık salça) 1 adet havuç 1 adet soğan 2 adet patates 2 diş sarmısak 1 çay bardağı zeytinyağı 1 adet limon 1 demet maydanoz Tuz Karabiber ![]() Midye Pilakisi hazırlanışı: Midyelerin kıllarını temizleyip, güzelce yıkayın ![]() Süzgece koyup, sularını süzdürün ![]() Havucu, patatesi haşlayın ![]() ![]() Bir tencerede zeytinyağı ve soğanı hafifçe öldürün ![]() İçerisine kabukları soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış domatesi, (yoksa sulandırılmış salçayı) koyup, 1-2 defa da bununla karıştırın ![]() Sonra kıyılmış sarımsağı ve midyeleri atıp, midyelerin bıraktığı suyu çekinceye kadar pişirin ![]() Tuz, karabiber koyup, sonra 2-3 bardak sıcak su, doğranmış havuç ve patatesi ilave edip, 15-20 dakika pişirin ![]() İnmesine yakın bir limon suyu koyup, tekrar 1-2 taşım daha kaynatıp ateşten alın ![]() Servis tabağına boşaltıp, üzerine kıyılmış maydanoz serpip, servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|