![]() |
Hamsili Ekmek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hamsili EkmekMalzeme: 1 kg hamsi 1 bağ pazı 2 bağ taze soğan 1 bağ taze nane 8 su bardağı mısır unu Sıcak su tuz Yapılışı: Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız ![]() Pazı, taze soğan ve naneleri ince doğrayınız ![]() Doğradığınız malzemeleri hamsi ile birlikte mısır ununun üzerine boşaltınız ![]() ![]() Hazırladığınız hamuru tepsiye koyarak orta sıcaklıktaki fırında (180-200oC) 30-35 dakika piºiriniz ![]() Sıcak veya soğuk servis yapabilirsiniz ![]() Not: Bu ekmek Karadeniz’in her tarafında yaygındır ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|