Levrek Balığının Kağıtta Pişirilmesi |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Levrek Balığının Kağıtta PişirilmesiKağıtta Levrek: Balıkçıdan karnı ve pulları temizlenmiş olarak aldığınız 5 adet orta boy levrekleri , eve geldiğinizde tekrar kanları gidinceye kadar iyice tatlı su ile yıkayınız ve sularının süzülmesi için de 15 dakika kadar süzgeçte bekletiniz Suyu süzülmüş levreklerin içini ve dışını tuzlayınız karabiberleyiniz ve oda sıcaklığında 30 dakika kadar dinlendiriniz Diğer taraftan balıkları alabilecek büyüklükteki bir fırın tepsisine, balıkların üstünü örtebilecek büyüklükte bir yağlı kağıdı seriniz Halkalar halinde kestiğimiz 2 baş kuru soğanları kağıdın üzerine, balıkların alt kısımlarının kağıda temasına mani olacak tarzda diziniz Soğanların üzerine balıkları bir ters, bir yüz olacak şekilde yerleştiriniz 2 çay bardağı su, 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1 çay bardağı beyaz şarabı balıkların üzerine dökünüz Bir adet limonu sıkıp suyunu tepsiye ilave ediniz (İsteyenler limonu dilimler halinde de kesip balıkların üzerine de yerleştirebilirler) Ardından Tekrar tuz ve kararınca karabiber serpip balıkların üstünü, hava almayacak tarzda yağlı kağıt ile kapatınız Daha önceden 190 dereceye kadar ısıtılmış fırına tepsiyi sürünüz Pişme süresi balıkların büyüklüğüne bağlı olup yaklaşık 45 - 50 dakikadır Balıkların piştiğini, yağlı kağıdın hafifçe kavrulmaya başlaması ile anlayabilirsiniz kaynak Not: Tepsiyi fırından alırken yünlü eldiven kullanınız ki eliniz yanmasın Servisinizi mutlaka sıcak olarak yapınızkaynak |
|