![]() |
Fırında Bezelyeli Uskumru |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Fırında Bezelyeli UskumruFırında Bezelyeli Uskumru: 7 adet( 5 kişilik) taze uskumruyu kesip, tatlı su ile iyice yıkayıp temizleyiniz, ardından da limon ile balıkları iyice ovunuz ![]() Sonra 300 gram mantarı 5 yemek kaşığı tereyağında 3 dakika kadar kavurunuz, soteleyiniz ![]() ![]() Ardından 3 yemek kaşığı unu az miktardaki su ile eziniz ve içerisinede 1 demet dereotunu ve 1 demet maydanosu ilave ediniz ![]() Diğer taraftan , Balıkları tepsiye dizip üzerine bezelyeli sosu , sonrada unlu karışımı dökünüz ![]() ![]() Bu arada daha önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında veya ızgarada 180 derecede 30 dakika pişiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Elinizin yanmaması için Fırından tepsiyi çıkartırken bez eldiven kullanınız ![]() kaynak |
![]() |
![]() |
|