Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
havuç, tatlısı

Havuc Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuc Tatlısı




Malzemeler (6 kisilik)


-1 kg havuc

-100 g toz badem

-100 g toz seker

-300 g creme fraiche 200 g pure icin-100g servis icin

-1 limon kabugu rendesi

-50 g kuru uzum-bir kac tanesini servis tabagini suslemek icin ayirin

Yapilisi


-Havuclari soyun Az sekerli suda yumusayincaya kadar kaynatin

-Yumusak havuclari pure haline getirin

-Kuru uzumleri yikayin (ben biraz suda beklettim)

-Havuc puresine teker teker butun malzemeleri ekleyin- pureye yalniz 200 g creme fraiche koymaniz lazim (her malzemeyi ekledikten sonra iyice karistirin)

-Kucuk kaplara dokun ve buz dolabina sogutmaya koyun

-Servis icin isterseniz ustlerine bir kasik creme fraiche koyabilirsiniz (ben hindistan ceviziyle susledim)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.