![]() |
Kaymaklı Künefe |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaymaklı KünefeKaymaklı Künefe Tarifi - Kaymaklı Künefe Yapılışı - Kaymaklı Künefe Nasıl Yapılır - Kaymaklı Künefe Pişirme Süresi Gerekli malzeme: 1 kg kadayıf 800 gr kaymak 300 gr tereyağı 100 gr ince çekilmiş antepfıstığı Şerbet için: 1 kg tozşeker 3 su bardağı su 1 çorba kaşığı limon suyu Şerbet için, şeker ve suyu bir tencerede kaynatın ![]() ![]() ![]() Küçük bir tavada tereyağını eritip ılıtın ![]() ![]() ![]() ![]() Tepsileri ocağa alın ve kısık ateş üzerinde sürekli çevirerek kadayıfın altını kızartın ![]() ![]() Diğer kadayıfı kızarmış tarafı üste gelecek şekilde kaymağın üzerine alın ![]() Ilık şerbeti sıcak kadayıfın üzerine gezdirerek dökün ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|