![]() |
Kokostar Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kokostar TatlısıKokostar Tatlısı nasıl yapılır ![]() MALZEMELER: Hamuru İçin: * 1 kahve fincanı kakao * 2 yumurta (birinin akı iç malzemesine) * 250 gram margarin * 2 kahve fincanı pudra şekeri * 1 pkt kabartma tozu * 1 pkt vanilya * * Aldığı kadar unİçine: * 2 su bardağı hindistancevizi * 2 çay bardağı purda şekeri * 1 yumurtanın akı (hamur malzemesinden alınacak) Üst Süsleme İçin: * 1 yemek kaşığı nişasta * 1 yemek kaşığı kakao * 1 yemek kaşığı şeker * 1 su bardağı süt (birazı su olursa parlaklık verir) YAPILIŞI: Un dışında tüm hamur malzemesini karıştırın ![]() Un azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin ![]() Ayrı bir kapta hindistancevizi, yumurta akı ve şekeri karıştırın ![]() Hamurdan küçük parçalar kopartarak yuvarlayın ve mümkün olduğunca ince olmasını sağlayarak içini açın ![]() İç malzemeden koyarak hamuru kapatın ![]() ![]() ![]() ![]() 180 dereceli fırında kurabiyeleri pişirin ![]() Üst süsleme malzemelerini karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın ![]() Soğuyan kurabiyelerin üzerini soğuyan üst süsleme malzemesi ile süsleyin ![]() |
![]() |
![]() |
|