Kadayıflı Muhallebi tarifi |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kadayıflı Muhallebi tarifiKadayıf kısmı için malzemeler: - 250 gr kadayıf - 5 yemek kaşığı toz şeker - 4 yemek kaşığı tereyağ - 15 su bardağı iri dövülmüş ceviz Muhallebi için malzemeler: - 1 litre süt - Yarım su bardağı toz şeker - 2 yemek kaşığı mısır nişastası - 2 yemek kaşığı un - 1 yumurta - 1 paket vanilya - 1 paket krem şanti Hazırlanışı Kadayıfı, şeker ve tereyağ ile birlikte, pembeleşinceye dek kısık ateşte kavurun Topaklanmaması için arada karıştırın Biraz uzun sürebilir İçine cevizi de ilave edip, ateşten indirin ve soğumaya bırakın Şeker, un, nişasta ve vanilyayı yumurta ile karıştırın Sütü de ekleyip, muhallebiyi pişirin Muhallebi soğuduktan sonra, içine bir paket toz krem şanti katıp tozlar tamamen karışana dek mikserle çırpın Kadayıfın yarısını dikdörtgen bir borcama dökün Üstüne bütün muhallebiyi dökün Muhallebinin üzerine kadayıfın kalan yarısını da dökün Buzdolabında dinlendirdikten sonra, ikram edebilirsiniz Yukarıda verilen malzemelerle yapılan kadayıflı muhallebiyi 8 dilim olarak düşünürsek, 1 dilim kadayıflı muhallebinin kalori değeri: 481 kkal |
|