06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aslan sütü
ASLAN SÜTÜ:
Malzemeler: 1 litre süt,250 gr kiraz,1 corba kasigi dövülmüs badem, 1corba kasigi yesil fistik,1 corba kasigi findik,1 corba kasigi hindistan cevizi,3 corba kasigi tel sehriye,yar1m paket vanilya,1 su bardagi tozseker,1 corba kasigi nisasta,50 gr margarin
Hazirlanisi: 1-) Tel sehriyeyi yagda kavurun Sütten yarim bardak ayirin Kalan sütü ve sekeri ilave edip karistirarak kaynatin
2-) Nisastay1 ayirdiginiz sütle ezin Kaynamakta olan karisima ekleyip karistirip sürdürün
3-) Muhallebi kivamina gelince findik,fistik ve hindistan cevizini ekleyin cekirdeklerini cikardiginiz kirazlar1 da ilave edip muhallebiyi kaselere yada ayakli bardaklara paylastirin Kaselerin üzerini hindistancevizi, dövülmüs badem ve kirazla süsleyip servis yap1n
|
|
|