Kolay Bademli Güllaç |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kolay Bademli GüllaçKolay Bademli Güllaç Tarifi - Kolay Bademli Güllaç Yapılışı - Kolay Bademli Güllaç Nasıl Yapılır - Kolay Bademli Güllaç Malzemeleri Yarım kg güllaç yaprağı3 litre süt 1 kg şeker200 gr file bademSüslemek için; Taze mevsim meyveleri Sütü tencereye koyup şekeri ekleyin ve şeker eriyene kadar kaynatın Tepsiye bir miktar güllaç koyup şekerli sütle ıslatın Bu şekilde birkaç kat yaptıktan sonra file bademleri ya da fındıkları serpip kat kat güllaçları koymaya ve sütle ıslatmaya devam edin Hazırladığınız güllaç tepsisini yarım saat kadar buzdolabında bekletin Servis yaparken kare kare Mimler halinde kesin Üzerini, kivi, nar, vişne gibi taze mevsim meyveleri ile süsleyebilirsiniz
|
|
|
|