Kolay Ev Baklavası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kolay Ev Baklavasıkolay ev baklavası tarifi - baklava nasıl kesilir - baklava şerbeti dükülüşü - baklava şerbeti - baklava yapılışı Malzemeler 3 yumurta 1 su bardağı süt 1 su bardağı sıvı yağ 1 adet kabartma tozu 1 tatlı kaşığı sirke yarım çay kaşığı tuz un kırılmış ceviz ya da fındık 200 gr margarin mısır nişastası şerbeti için; 4 bardak şeker 5 bardak su bir kaç damla limon suyu Hazırlanışı; Yumurtayı, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına boşaltın ve alabildiğince un ekleyerek ortalama yumuşalıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurunuz Hazırladığınız hamuru 30 eşit parçaya bölünüz![]() Bu parçaları tek tek tabak büyüklüğünde açarak aralarına nişasta serpip 10 ar 10 ar üst üste koyun ![]() ![]() 10 arlı olarak grupladığımız bu üç parçadan parçalardan her birini merdane yardımı ile tepsi büyüklüğüne getirin ![]() ![]() Merdane ile açtığınız hamurların aralarına ceviz ya da fındık serperek üst üste yerleştirin ![]() Dilediğiniz şekilde kesin ve üzerine her yerine eşit şekilde gelmesine dikkat ederek eritilmiş yağı dökün Artık fırına sürebilirsiniz![]() Baklavanın kesimi için tarifin devamına yardımcı olabilecek fotoğraflar ekledim![]() Şerbetin yapılışı; 4 bardak şeker ve 5 bardak suyu tencereye koyup 5 dk kaynattıktan sonra alın şerbetin içerisine bir kaç damla limon damlatarak 1-2 dk daha kaynatın![]() Baklavanın kesimi nasıl yapılır? resimler güncellenecek |
|
|
|