Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
güllaç, isparta, tarifi

Isparta Tarifi Güllaç

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Isparta Tarifi Güllaç



Isparta Güllaç Tarifi - Isparta Tarifi Güllaç Yapılışı - Isparta Güllaç Nasıl Yapılır - Isparta Tarifi Güllaç Malzemeleri

Hazır olarak satılan ve nişastada açılmış olan güllaç alınır Yufkadan biraz daha küçük açılır Süt yeterli miktarda kestirilir ve kesiğin içine biraz toz şeker atılarak hafif tatlanması sağlanır Su ya da sütle ıslatılan güllaç yaprakları yumuşar Hassas oldukları için hemen sarılması gerekir Aynı sarma sarar gibi içine hazırlanan harçtan konulup küçük küçük sarılır ve tepsiye döşenir Bir tencereye yarı yarıya şeker ve su konularak kaynatılır Böylece şerbet elde edilmiş olur Buna "mat" da denir Bir kat hazırlanmış şerbet eşit şekilde dökülür Tepsi ocağa konulur Ocak yandıktan sonra tepsi çevrilerek bir süre pişirilir Her tarafın eşit şekilde piştiğinden emin olduktan sonra indirilir ve soğumaya bırakılır Eğer şerbet az gelirse, ikinci bir kat daha şerbet dökülebilir Şerbetin ılık olmasına dikkat etmelidir Şerbetin içine gül suyu da ilave edilir Servis edilmeden önce nar ve ceviz serpilir Tatlı, soğuduktan sonra servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.