![]() |
Cennet Kadayıfı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Cennet Kadayıfışerbetli tatlılar - kadayıf tarifleri ![]() Malzemeler Yağı: 250 gr ![]() Kadayıfı: 500 gr ![]() 1 çorba kaşığı tarçın Harcı: 50 gr ![]() Şurubu: 1 kg ![]() 800 gr ![]() 100 gr ![]() Hazırlanışı Şurup malzemesini hep beraber 2 dakika kaynatınız ![]() Kadayıfı bir bıçakla mümkün olduğu kadar ince kıyınız, veya bir ceviz çekme makinasından çekiniz ve bir tencereye koyarak yağını ılık vaziyette ilâve ederek ağır ateşte 2 dakika karıştırarak ılıtınız ve ateşten alınız ![]() İki elinizle hamur yoğurur gibi kadayıfı ovunuz ![]() Aynı tencereyle tekrar ateşe koyup helva kavurur gibi devamlı 5 dakika karıştırarak kavurup tarçınını ilâve edip 10 dakika müddetle şurubunu kepçe kepçe karıştırıp kavurarak yediriniz ve ateşten alınız ![]() Tepsinin altına pudra şekerinin yarısını serpip kadayıfı üzerine boşaltarak düzleyiniz ve kalan pudra şekerini de kar gibi üzerine serperek bir kaşığın tersi ile gayrı muntazam hatlar meydana getirip fıstığı serpiniz ![]() Ilık vaziyette servis ediniz ![]() |
![]() |
![]() |
|