Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
güllaç, kütahya, tarifi

Kütahya Tarifi Güllaç

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kütahya Tarifi Güllaç



Kütahya Tarifi Güllaç - Kütahya Tarifi Güllaç Yapılışı - Güllaç Nasıl Yapılır - Kütahya Tarifi Güllaç Malzemeleri

Kütahya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü


Malzemeleri;

6 adet güllaç yaprağı

100 gr ceviz

1 tatlı kaşığı tarçın

1 kg süt

1 su bardağı şeker

100 gr kaymak


Hazırlanışı:

Cevizler irice dövülüp tarçınla karıştırılır Güllaç yaprakları dörde bölünür Şekerle süt kaynatılır Güllaçlar, geniş kenarları olan tepside sıcak şekerli süte bastırılıp, hafif yumuşatılarak ikiye katlanır Tabağa alınıp geniş olan kenarlarına tarçınlı ceviz ve kaymak koyulur Hepsi tamamlandığında kalan süt üstüne dökülür Tatlının üzerine dövülmüş antepfıstığı serpilerek soğuk servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.