Kemalpaşalı Muhallebi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kemalpaşalı Muhallebi![]() Malzemeler; Yarım paket kemalpaşa, Kemalpaşayı pişirmek için; 2 su bardağı su, 1 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilya, Muhallebi için; 1 yemek kaşığı margarin, 1 litre süt, 1 su bardağı un, 1 su bardağı toz şeker, 2 adet limonun rendelenmiş kabuğu, 1 paket vanilya ![]() Üzerine; Tarçın, 1 paket Dr Oetker çikolatalı sos,2 su bardağı süt, Hindistan cevizi ![]() Yapılışı; Kemalpaşanın şerbet malzemelerini dibi geniş bir tencerede kaynatın ![]() Kaynayınca içine kemalpaşaları ekleyip, yumuşayıncaya kadar pişirin ![]() Şerbetinin içinde soğuttuktan sonra kevgirle şerbetin içinden süzerek çıkarın ![]() Muhallebiyi pişirmek için; Margarini eritin, unu ekleyin ![]() Sürekli karıştırarak unu biraz kavurun ![]() Üzerine ılık haldeki sütü sürekli karıştırarak ekleyin ![]() Toz şekeri, rendenin en ice tarafı ile rendelediğiniz limon kabuklarını ve vanilyayı da ekleyerek iyice karıştırın ![]() Topaklanma olursa blender ile çırpın ![]() Muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin ![]() Pişen muhallebiyi, karıştıra karıştıra biraz soğutun ![]() Kupların yada kaselerin içine 1 adet kemalpaşa yerleştirip, üzerine tarçın serpin ![]() 1 kepçe muhallebi yerleştirip, en üstünede tekrar 1 adet kemalpaşa yerleştirin ![]() Kemalpaşanın üzerine tarçın serpip, 2 bardak süt ile pişirdiğiniz çikolatalı sostan 1-2 kaşık dökün ![]() Hindistan cevizi ile süsleyerek soğuk servis yapın ![]() "Afiyet Olsun" |
|
|
|