Vişneli Jöleli Parfe |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Vişneli Jöleli Parfevişneli tatlı tarifi ![]() Malzemeler: * 1 paket Ülker Pötibör bisküvi (arzunuza göre robotta ince ufalanmış ya da küçük parçalanmış) - Sade * 2 paket krem şanti * 1 su bardağı soğuk süt * 2 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış vişne * 200 gram (1 kutu) labne peyniri * 1,5 çay bardağı pudra şekeri * 1 paket vişneli jöle Süslemek için * Taze vişne Yapılışı: 1 Kalıbınızı streç filmle kaplayın (Parfenizin mükemmel olmasını istiyorsanız streç filmi düzgün bir şekilde yerleştirmelisiniz )2 Pötibör bisküvileri robottan geçirin![]() 3 Krem şantiyle sütü mikserle yaklaşık 5 dakika, önce orta derecede, daha sonra hızlı derecede iyice koyulaşıncaya kadar çırpın![]() 4 Labne peynirini ve pudra şekerini ilave edip çırpmaya devam edin![]() 5 Peynir ve krem şanti birbirine karışıncaya kadar mikserle karıştırın![]() 6 Bisküvileri ve 1,5 bardak vişneyi karışıma ilave edin Bu aşamada mikseri bırakıp tahta kaşıkla karıştırın![]() 7 Vişneli jöleyi paketteki talimata göre hazırlayın![]() 8 Streç film kaplı kalıbınıza jöleyi dökün ve hafif koyulaşıncaya kadar 3-5 dakika dolapta bekletin![]() 9 Kalan vişneleri dağınık bir şekilde üzerine yerleştirin![]() 10 Tekrar buzdolabına koyarak iyice sertleşmesini sağlayın![]() 11 Jöle sertleşince şantili Pötibör karışımını üzerine dökün ve kaşığın tersiyle düzeltin![]() 12 Kalıbınızı buzluğa koyun ve en az 3-4 saat tutun![]() 13 Servisten 1 saat önce parfeyi buzluktan çıkarıp buzdolabının alt katına koyun![]() 14 Üzerini taze vişnelerle süsleyin ve servis yapın
|
|
|
|