![]() |
Portakallı mus |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakallı musKAÇ KİŞİLİK: 1 HAZIRLAMA SÜRESİ: 25 dk PİŞME SÜRESİ: dk Malzemeler: 1 su bardağı portakal suyu 2 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu 4 yumurta sarısı 1 su bardağı tozşeker 2 yaprak jelatin 1 su bardağı süt kreması Süsleme için: 2 portakal 1 su bardağı tozşeker 8 çorba kaşığı su Hindistancevizi rendesi Hazırlanışı: * Portakal suyu ve rendelenmiş portakal kabuğunu bir kapta kaynatmadan ısıtın ![]() * Yumurta sarılarını tozşekerle bir kâsede köpük köpük oluncaya kadar çırpın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Süt kremasını çırpıp soğuk karışıma yedirerek ekleyin ![]() ![]() * Sekiz kaşık suyu 1 bardak tozşekerle kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Musu servis tabağına ters çevirin ve etrafını şurupta beklettiğiniz portakal dilimleriyle süsleyin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|