![]() |
Vişne Soslu Muhallebi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vişne Soslu Muhallebi![]() Malzemeler 1 lt süt 1 su bardağı toz şeker 3 yemek kaşığı mısır nişastası 3 yemek kaşığı un 1 paket vanilya 1 küçük kutu krema 1 kutu dondurulmuş vişne 1 yemek kaşığı buğday nişastası 1 su bardağı toz şeker Yapılışı Tencereye, 1 su bardağı toz şeker-mısır nişastası ve un konur ![]() Süt ,kuru karışıma yavaş yavaş ilave edilir ![]() Karıştırılarak pişirilir,ılınınca krema ve vanilya karıştırılır ![]() Muhallebi, kaselerin yarısına kadar taksim edilir ![]() Vişne-nişasta ve şeker karıştırılarak pişirilir ![]() Ilınınca muhallebilerin üzerine dökülür ![]() Daha lezzetli ve daha kalorili istenirse : Vişneli karışım piştikten sonra sıcakken damla çikolata ilave edilir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|