![]() |
Kayısılı Kup |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kayısılı Kup![]() Malzemeler 1 kg kayısı 1/2 su bardağı toz şeker 1/2 su bardağı su 20 adet pötibör bisküvi 1 kg vanilyalı dondurma Nane yaprakları Yapılışı 7-8 adet kayısı minik minik kesilir ![]() Kalan kayısıların çekirdekleri çıkartılır ![]() Tencereye alınan kayısıların üzerine toz şeker ve su ilave edilir ![]() Yumuşayana kadar pişirilir ![]() El blenderı tutulur ,1-2 taşım kaynatılıp soğumaya bırakılır ![]() Kadehlerin alt kısmına bir miktar kayısı sosu üzerine minik kayısılar ,onun üzerine parçalara bölünmüş bisküviler ve dondurma olacak şekilde bir kaç kat tekrarlanır ![]() Nane yaprakları ile süslenir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|