![]() |
Ayvalı Etimek Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ayvalı Etimek TatlısıMalzemeler : * 2 adet ayva * 2 su bardağı su * 2,5 su bardağı şeker * 1 paket tuzsuz tuzsuz etimek * 3 su bardağı süt * 2 yemek kaşığı un * 1 yemek kaşığı nişasta * 1 yemek kaşığı zeytinyağı * 1 paket vanilya * hindistan cevizi Hazırlanışı: Ayvaları kabuklarını soymadan rendeleyin ![]() ![]() Etimeklerin yarısını kare bir borcamın zeminine döşeyin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nişasta,1/2 bardak şeker ve sütün tamamını ekleyip muhallebi kıvmına gelene kadarkısık ateşte karıştırarak pişirin ![]() ![]() ![]() ![]() Tatlı soğuduğunda üzerine hindistan cevizi serpin ve buzdolabında 2 saat bekletin ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|