![]() |
Dökme Tatlı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dökme Tatlı![]() Malzemeler : 3 adet yumurta, 4 çorba kaşığı un, 3 çorba kaşığı süzme yoğurt, 1 paket kabartma tozu, Kızartmak için mısırözü yağ, 1 çay kaşığı tuz ![]() ŞERBETİ İÇİN: 3 su bardağı şeker, 3-4 damla limon suyu, 2 su bardağı su ![]() Hazırlanışı: Yumurta ve yoğurt krep hamuru yapar gibi iyice çırpılır ![]() ![]() Tavaya yağ konup kızdırıldıktan sonra kaşık yardımıyla tek tek alınan hamurlar yağa atılır ![]() Kızaran hamurlar su,şeker ve limon suyuyla yapılan şerbetin içinde bir süre bekletildikten sonra servis yapılır ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|