![]() |
Aşure Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Aşure TarifiAşure - Aşure Hakkında - Aşure Nasıl Yapılır AŞURE TARİFİ ![]() AŞURE 10 KİŞİLİK Malzemeler: 2 su bardağı aşurelik buğday 1 su bardağı nohut 5 su bardağı tozşeker 1 su bardağı kuru fasulye 15 su bardağı su Yarım su bardağı pirinç 1 su bardağı kuru üzüm 1 su bardağı küp doğranmış kayısı 1 su bardağı doğranmış kuru incir 1 portakal Süsleme için: 1 su bardağı kuş üzümü Çekilmiş ceviz içi, Antep fıstığı Tarçın, nar taneleri Hazırlanışı: * Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Pirinci yıkayıp süzün ve buğdaya ilave edin ![]() ![]() ![]() * Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmek üzereyken tozşeker, nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin ![]() ![]() ![]() ![]() * Aşure piştikten sonra doğranmış inciri ekleyip karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|