Gaziantep Usulü Kabak Lokması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Gaziantep Usulü Kabak LokmasıGaziantep Usulü Kabak Lokması Tarifi - Kabak Lokması Yapılışı - Kabak Lokması Nasıl Yapılır - Kabak Lokması Malzemeleri 3 kg bal kabağı500 gr toz şekerYarım kahve fincanı su 2 adet karanfil Üzerine serpmek için : 200 gr çekilmiş cevizKabağı büyük bir bıçakla 2 cm kalınlığında ve 4 cm uzunluğunda dilimleyip kabuklarını soyarak bir tencereye koyunuz Üzerine kapatıncaya kadar kireç kaymağı hazırlayıp, kabakların üzerine koyup 6 saat bekletiniz Sonra bir kevgirle kabakları susuz olarak bir tencereye çıkarınız 3, 4 defa yıkadıktan sonra suyunu süzdürünüz Kabakları susuz olarak tencereye dizip üzerine şekeri, karanfili ve suyu serpip üzerini sıkıca kapatarak ağır ateşte zaman zaman sağa sola hafif hafif sallayarak 1 saat pişirip ateşten alınız Aynı tencerede soğutup tabaklara veya tevziye dizerek üzerine tutam tutam ceviz koyup servis ediniz![]() Not : Bu kabak cam gibi parlak ve kıtır olur
|
|
|
|