![]() |
İzmir Lokması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İzmir LokmasıMALZEMESİ 2 su bardağı un 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı toz maya (mayayı eritmek için 1 tatlı kaşığı toz şeker ve yarım su bardağı ılık su) 1 su bardağı su 1 adet yumurta Kızartmak İçin 1 su bardağı sıvıyağı Şurup İçin 2 su bardağı su 2,5 su bardağı tozşeker 1 tatlı kaşığı limon suyu TARİF Öncelikle toz mayayı şekerli ılık suyun içine ekleyelim ve 10 dakika kadar mayanın kabarıp, kıvama gelmesini bekleyelim ![]() Bu arada hamur için derin bir karıştırma kabının içine unu eleyelim ve üzerine tuz ekleyelim ![]() Unun içerisine kabaran sulu mayayı, yumurta ve bir su bardağı su ekleyerek hamuru çatalla çırpalım ![]() Muhallebi kıvamında, cıvık, sulu bir hamur elde etmemiz gerekir ![]() ![]() Öte yandan şurubu hazırlamak üzere; su ve toz şekeri beraberce bir tencerenin içine koyup, ateşin üzerine oturtalım ![]() ![]() ![]() Mayalanan, dinlenen hamurdan bir parçayı avucumuzun içine alalım ![]() ![]() Avucumuza aldığımız cıvık hamuru, avucumuzun içinde sıkalım, elimizin üstünde iri fındık büyüklüğünde bir parça oluşacak ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer bu sistemi uygulayamazsanız, bir tatlı kaşığını cıvık hamurun içine daldırıp, kaşığı doldurun ![]() Mümkün olduğunca yuvarlak top şeklinde tavaya bırakın ve kızartın ![]() Ancak çok önemli bir diğer konu da, kaşığı her seferinde hamurun içine daldırmadan önce, kızgın yağa batırıp sonra hamuru alın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerleri iyice kızaran lokmalarımızı, hemen ılık şurubun içine bırakalım ve bekletelim ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|