Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
izmir, lokması

İzmir Lokması

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İzmir Lokması



MALZEMESİ

2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz maya (mayayı eritmek için 1 tatlı kaşığı toz şeker ve yarım su bardağı ılık su)
1 su bardağı su
1 adet yumurta

Kızartmak İçin
1 su bardağı sıvıyağı

Şurup İçin
2 su bardağı su
2,5 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
TARİF

Öncelikle toz mayayı şekerli ılık suyun içine ekleyelim ve 10 dakika kadar mayanın kabarıp, kıvama gelmesini bekleyelim

Bu arada hamur için derin bir karıştırma kabının içine unu eleyelim ve üzerine tuz ekleyelim
Unun içerisine kabaran sulu mayayı, yumurta ve bir su bardağı su ekleyerek hamuru çatalla çırpalım
Muhallebi kıvamında, cıvık, sulu bir hamur elde etmemiz gerekir Hamuru 30 dakika dinlenmeye, iyice mayalanmaya bırakalım
Öte yandan şurubu hazırlamak üzere; su ve toz şekeri beraberce bir tencerenin içine koyup, ateşin üzerine oturtalım Orta hararetli ateşte, şeker iyice eriyip, şurup katılaşıncaya kadar kaynatalım Şurup katılaşınca limon suyunu ekleyelim
Mayalanan, dinlenen hamurdan bir parçayı avucumuzun içine alalım Bir tarafta da tavaya koyduğumuz yağı kızdıralım
Avucumuza aldığımız cıvık hamuru, avucumuzun içinde sıkalım, elimizin üstünde iri fındık büyüklüğünde bir parça oluşacak Sonra bir tatlı kaşığı yardımıyla bu hamuru alıp, kızgın yağın içine, tavaya yakın bir mesafeden bırakalım Lokmaları bu şekilde hazırlayalım Tavayı sürekli sallayarak lokmaları kızartalım
Eğer bu sistemi uygulayamazsanız, bir tatlı kaşığını cıvık hamurun içine daldırıp, kaşığı doldurun
Mümkün olduğunca yuvarlak top şeklinde tavaya bırakın ve kızartın
Ancak çok önemli bir diğer konu da, kaşığı her seferinde hamurun içine daldırmadan önce, kızgın yağa batırıp sonra hamuru alın Böylece kaşığınızın içini kaplayan yağ, hamurunuzun muntazaman kaşığa gelmesine yardımcı olacaktır Yani önce kaşığı kızgın yağa batırın, çıkarın sonra cıvık hamurun içine daldırıp, iri bir fındık büyüklüğündeki parçayı alıp, kızgın tavaya kızartmak üzere bırakın Yine kaşığı kızgın tavaya kızgın yağa batırın ve tekrar cıvık hamurun içine daldırın Böylece hamurunuz bitene kadar aynı işlemi devam ettirin
Üzerleri iyice kızaran lokmalarımızı, hemen ılık şurubun içine bırakalım ve bekletelim İstediğiniz zamanda servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.