Susamlı Lokma |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Susamlı LokmaSusamlı Lokma Tarifi - Susamlı Lokma Yapılışı - Susamlı Lokma Nasıl Yapılır - Susamlı Lokma Malzemeleri Malzemeler: Şurup: 600 g (3,5 su bardağı) toz şeker 500 ml (2,5 su bardağı) su 1 tatlı kaşığı limon suyu Hamur: 1 paket Dr Oetker Saray Lokması 1 yemek kaşığı sıvı yağ 350 ml (3,5 çay bardağı) ılık su 30 g (yarım çay bardağı) susam Kızartmak için: Sıvı yağ Hazırlanışı: Şurubu hazırlamak için toz şeker ve suyu tencereye alın, arada karıştırarak kaynamaya bırakın Kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyin, kısık ateşte 10-15 dakika daha kaynatın Ocaktan alın ve soğumaya bırakın Un karışımını çırpma kabına alın, üzerine mayayı ilave edin ve kaşık ile iyice karıştırın Sıvı yağ, ılık su ve susamı ekleyip mikserin hamur karıştırıcı uçları ile yüksek devirde 5 dakika çırpın Üzerini kapatıp ılık bir ortamda hamurun hacmi iki katına çıkıncaya kadar yaklaşık 45-60 dakika bekletin Derin bir kızartma tenceresine bolca sıvı yağ koyup orta ateşte kızdırın Mayalanan hamuru bir kez daha yoğurun Avucunuzun içine hamur alın, yumruğunuzu sıkın ve çıkan hamurdan sıvı yağa batırılmış tatlı kaşığı ile parçalar kopartıp kızgın yağın içine atın Hafifçe kızarınca yağdan çıkartın Hamurun tamamını bu şekilde kızarttıktan sonra lokmaları bir kez daha kızgın yağda iyice kızartın Bir kevgir yardımı ile yağdan aldığınız lokmaları soğuk şuruba atın ve yaklaşık 1 dakika bekletin Daha sonra servis tabağına alın Ilık veya soğuk olarak servis yapın Haşhaşlı Lokma Hazırlamak için: Susam yerine 30 g (yarım çay bardağı) haşhaş tohumu kullanarak hazırlayabilirsiniz |
|