Armutlu mus |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Armutlu musİtalyan MALZEMELER yarım kg olgun armut 1 limonun suyu 5 çorbakaşığı tozşeker 4 dilim ananas 10 adet böğürtlen 2 adet muz 2 adet kiwi 1 çorbakaşığı hindistancevizli krema 5 gramlık 3 adet yaprak jöle 4 Kişilik HAZIRLANIŞI Yaprak jöleyi suda eritin lyice sıktıktan sonra, kısık ateş üzerindeki bir kaba koyduğunuz limon suyunda bırakın Armutları soyup çekirdek kısmını temizleyip , kuşbaşı iriliğinde doğrayın Muzlar, tozşeker ve jöleyle birlikte mikserden geçirip krema kıvamına getirin Kremayı yüzük şeklindeki dört kalıba boşaltın ve 3 saat kadar buzdolabında bekletin Ananası yelpaze şeklinde dilimleyin Kiwileri soyup doğrayın Musu ananas, kiwi, böğürtlenle süsledikten sonra servis yapın AFIYET OLSUN ! |
|