Arap tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Arap tatlısıMalzeme - 3 adet yumurta - 50 gr Sana yağı - 1 su bardağı irmik - 1 su bardağı şeker - 1 su bardağı hindistan cevizi - 2 adet elma - 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz - 1 paket kabartma tozu - ½ su bardağı kuru üzüm - şerbeti; - 2 ½ su bardağı şeker - 1 ½ su bardağı su - üzeri için; - 1 paket toz krem şanti - 1 su bardağı süt Hazırlanışı 1 Kuru üzümleri ayıklayıp, küçük bir kasede su ile ıslatın![]() 2 Elmanın kabuklarını soyup, rendenin geniş tarafı ile rendeleyin Rendelenmiş elmaları kararmaması için limonlu su da bekletin![]() 3 Şerbeti için; derin bir tencereye şekeri ve suyu su ekleyip karıştırdıktan sonra şerbet kıvamına gelene kadar orta ateşte pişirin![]() 4 Derin bir kasenin içine oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları kırıp, şekeri ekledikten sonra bir çırpıcı veya mikser yardımıyla çırpın![]() 5 Şeker yumurtaların içinde eridikten sonra yumuşamış Sana yağını ilave edip çırpmaya devam edin![]() 6 Daha sonra içine irmiği, hindistan cevizini ve eleyerek kabartma tozunu ekleyip karıştırın![]() 7 En son olarak harcın içine rendelenmiş elmaları, ıslanmış kuru üzümleri ilave edip tahta bir kaşık ile karıştırın![]() 8 Harcı yağlanan fırın kabına alıp üzerini spatula ile düzelttikten, sonra üzerine iri çekilmiş cevizleri serpin![]() 9 Önceden 185 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin![]() 10 Tatlı fırında pişerken üzeri için; süt ve toz krem şantiyi çırpıp buzdolabında biraz soğutun![]() 11 Pişen tatlının üzerine ılınmış şerbeti döküp, şerbeti çektirin![]() 12 En son olarak tatlının üzerine sıkma torbasına koyduğunuz krem şanti ile süsledikten sonra soğuk olarak servis edin
|
|
|
|