![]() |
Küncü Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Küncü TatlısıMalzeme -2 su bardağı küncü( kavrulmuş susam) - 1 su bardağı kara pekmez - 2 yemek kaşığı Sana - 1 çay bardağı su Hazırlanışı Çelik bir tencerede kavrulmuş susamı kokusu gidene kadar 10 dakika kavurunuz ![]() Daha sonra içine 1 su bardağı kara pekmezi ilave edip, ağdalaşana kadar kavurunuz ![]() Ufak bir kase içine 1 çay bardağı suyu koyup, ağdalaşan küncüden içine 1 tatlı kaşığı atıp, toparlanıp toparlanmadığını kontrol ediniz ![]() Tatlı suyun içinde , topak olarak kalıyorsa, ateşten alınız ![]() Ocağın üzerinde ki tepsinin içerisinde Sana'yı eritip, küncüyü içine döküp, kaşığın sırtı ile iyice düzeltiniz ![]() Üzerine deneme yapmak için kullandığınız su dan bir kaç damla serpiniz ![]() Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra servis yapmadan önce kolay kesilebilmesi için biraz ısıtıp,dilimleyiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|