Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
küncü, tatlısı

Küncü Tatlısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Küncü Tatlısı



Malzeme
-2 su bardağı küncü( kavrulmuş susam)
- 1 su bardağı kara pekmez
- 2 yemek kaşığı Sana
- 1 çay bardağı su

Hazırlanışı
Çelik bir tencerede kavrulmuş susamı kokusu gidene kadar 10 dakika kavurunuz
Daha sonra içine 1 su bardağı kara pekmezi ilave edip, ağdalaşana kadar kavurunuz
Ufak bir kase içine 1 çay bardağı suyu koyup, ağdalaşan küncüden içine 1 tatlı kaşığı atıp, toparlanıp toparlanmadığını kontrol ediniz
Tatlı suyun içinde , topak olarak kalıyorsa, ateşten alınız
Ocağın üzerinde ki tepsinin içerisinde Sana'yı eritip, küncüyü içine döküp, kaşığın sırtı ile iyice düzeltiniz
Üzerine deneme yapmak için kullandığınız su dan bir kaç damla serpiniz
Oda sıcaklığında soğuttuktan sonra servis yapmadan önce kolay kesilebilmesi için biraz ısıtıp,dilimleyiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.