Saraya Tatlısı |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Saraya TatlısıSaraya Tatlısı Tarifi - Saraya Tatlısının Yapılışı Malzemeler 1 paket tuzsuz tost ekmeği 125 gr tereyağ 2 bardak süt 5 kaşık irmik 1 paket hazır krema Şurubu için 15 bardak şeker 1 bardak su Hazırlanışı Tost ekmeklerini elinizle parçalayıp robottan geçirinİyice ufalanan ekmekleri derin bir kaba alın Tereyağını eritip ekmeklerin üzerine dökün ve güzelce yoğurunKarışımı hafif yağlanmış, yuvarlak, büyük bir borcama dökün üzerini elinizle güzelce bastırın Diğer tarafta süt ve irmiği bir tencerede kıvama gelecek şekilde pişirinKremayı da ekleyip karıştırın tepsideki ekmeğin üzerine döküp yayın 175 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dak kadar pişirin Şeker ve suyu kaynatıp şurubunu hazırlayın ve soğumaya bırakınPişen tatlıyı servis tabağına ters çevirin soğuyan şurubu kaşık kaşık yavaşça üzerine döküp tatlıya yedirin Buzdolabında biraz beklettikten sonra havuç dilimi şeklinde kesip servis yapınAfiyet olsun |
|