Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
cevizli, sucuk, yapılır

Cevizli Sucuk Nasıl Yapılır

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

şırayla cevizli sucuk yapılışı - evde cevizli sucuk yapımı - cevizli sucuğun malzemeleri

Cevizli Sucuk Tarifi ( Mardin )

Cevizli sucuk, nefis bir tatlı çerezdir aslında ve pek çok yöremizde yapılır Mardin yapımı cevizli sucuğun özelliği ise üzüm şırası ve beyaz toprak kullanılarak yapılmasıdır Cevizler yıkanır, ıslakken ipe dizilir Bu arada üzüm şırası da hazırlanır, içine biraz un ve beyaz toprak atılır Cevizler karışıma batırılıp zaman geçirmeden çıkarılır, kurutulur İsteğe göre 30 dakika sonra yemden karışıma sokulur ve kurutulur Buna 'çifte batırılmış' denir Cevizli sucuk yapımında kullanılan ve 'beyaz toprak' demlen özel toprak, özellikle Mardin merkez ilçeye bağlı Zinnar Köyü'nden ve yerin 5-6 metre derinliğinden çıkarılır Aynı yerde yetişen kokulu, ince kabuklu Zinardı üzümü de cevizli sucuk gibi çok tatlı ve lezzetli olmasının nedeni belki de bu topraktır

pekmezle cevizli sucuk yapımı

Ölçüleri göz kararı hazırlayabilirsiniz Çok koyu bir kıvamı da olmayacak çok akışkanda

pekmez

su

nişasta

pudra şekeri

ceviz

ip

Pekmez,nişasta,su,sekerle bir bulamac hazırlanırCeviz kopmayacak bir ipe dizilir ve bulamaca batırılıp çıkarılır2-3gün ipe asılı vaziyette kuru bir yerde kurutulur

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 06-27-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

Cevizli sucuk tarifi ve ölçüleri
Malzemeler

1yk dolusu şeker

1,5-2yk buğday nişastası

Su bardağının biraz azı pekmez ve onun üzerini dolduracak su

3–4 ceviz

10fındık

4–5 badem

Yapılışı

Bu kez karışık yapayım dedim O yüzden badem, fındık ceviz karışık Bir iğneye misinamızı geçirelim Misina 2-3karış olsun İlk önce fındıkları tavada kabukları soyulup üzeri hafif kızarana dek çevirin Kabuklarını soyup soğutun İğneyle misinaya dizin

Fındıklar iğneden zor geçtiler, ben de kerpetenle çektim iğneyi Aklınızda bulunsun Sonra bademleri dizdim, onlar kolayca geçti Cevizleri ilk önce yaptığımda yarım beyin gibiyken dizmiştim Şimdi fındıklara ve bademlere uysun diye onu ikiye böldüm, böyle:

Nişasta, pekmez, şeker ve suyu küçük bir cezveye aldım Karıstırdım Kıvamında pekmez belli olacak ama çok olmayacak Kendiniz göz kararı ayarlayabilirsiniz ama ben bu ölçülerde yaptım Karışım kaynayınca bulamaç olacak, bu şekilde

Misinaya dizdiğiniz kuru yemişleri cezveye sokup çıkarın Sonra ipin ucundan tutup sallandırarak üzerinden küçük bir kaşıkla ya da çay kaşığıyla bulamaçtan dökün Her yerini yeterince sıvayınca(kuruyemişler gözükmeyecek) sıvamayı bırakabiliriz Misina asılacağı yerde durmayacağı için ben başka bir iple ilave yaptım

alıntı: asevimiz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com