![]() |
Kayısılı Ekmek Tatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kayısılı Ekmek TatlısıMalzemeler: - 150 gr ![]() - yarım su bardağına yakın şeker - 2,5 su bardağına yakın su - 8 dilim beyaz tost ekmeği Hazırlanışı: Kuru kayısı, 2 çorba kaşığı kayısı marmelatı, şeker ve suyu küçük bir tencerede kaynatın ve hafif ateşte 30 dakika pişirin ![]() ![]() Kızarmış ekmeklerin tek yüzlerine tereyağı sürün ve 4 dilimi, bir kaba dizerek fırına atın ![]() ![]() ![]() ![]() Kayısıların üzerine, kalan 4 dilim kızarmış ekmeği kapatın ve kalan şurubu bu ekmeklerin üzerine yavaşça dökün ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|