![]() |
Akıtma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() AkıtmaAkıtmaTarifi - Akıtma Tatlısının Yapılışı - Akıtma Tatlısı Nasıl Yapılır AKITMA; Hazırlanışı çok kolay bir hamurişidir ![]() ![]() ![]() İçeriğinde; Un, Tuz, Yumurta, Sıvı Yağ ve Süt kullanılarak yapılır ![]() ![]() Genellikle Türkiye'de ki diğer adı Kaygana, Cızlama bazen de Krep olarak anılır ![]() Sade Akıtmanın Yapılışı ![]() Malzemeler: Yarım kg ![]() 1 çay kaşığı tuz 2 Su bardağı (400 Ml ![]() ![]() 1 adet Yumurta 1 Su bardağı (200 ml ![]() (Ayçiçeği, mısır özü veya zeytin yağı) Yapılışı: Un, tuz, süt ve yumurta akıcı olacak şekilde (Boza Kıvamında) harç haline getirilir ve beklemeye alınır ![]() Saç tava veya teflon tava iyice kızdırılarak içine bir miktar yağ akıtılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not : Arzu edenler teflon tavada yağ ilave etmeden de pişirebilir ![]() Ayrıca arzu edilirse krebin içerisine; * Beyazpeynir ve maydanoz karışımı serpilerek dürüm yapılır ve yenir ![]() * Sucuklu veya Sosisli veya Salamlı veya hepsi karıştırılarak dürüm yapılarak yenir ![]() * Sucuklu yumurta, sosisli yumurta, salamlı yumurta, kaşarlı yumurta, beyaz peynirli yumurta veya sade yumurta ile yenilebilir ![]() * ceviz ve pekmez karışımı sürülerek dürüm yapılarak veya aralarına ceviz ve pekmez karışımı sürülerek en az 7 en çok 10 kat akıtma hazırlanır ve baklava dilimi şeklinde kesilerek yenir ![]() * Arasına reçel, pekmez, bal veya şokella sürülerek dürüm şeklinde yenir ![]() Akıtmanın içine konacak malzemeler konusunda hayal gücünüzü çalıştırarak değişik lezzetler hazırlayabilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() |
|