![]() |
Kaymaklı Yüzyıllık Tatlı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaymaklı Yüzyıllık TatlıMalzemeler 2 kahve fincanı irmik 5 kahve fincanı un 1 paket kabartma tozu Yarım su bardağı ceviz içi (dövülmüş) Şurup için: 4 su bardağı su, 4 su bardağı toz şeker 1 kahve fincanı yoğurt 1 kahve fincanı sıvıyağ 3 kahve fincanı toz şeker 2 adet dövülmüş karanfil 1 tatlı kaşığı toz haşhaş 3 yumurta (oda sıcaklığında) 1 çay kaşığı mahlep (varsa) Yapılışı Oda sıcaklığında yumurtaları ve toz şekeri derin kapta mikserle çırpın ![]() ![]() Bir başka kapta irmiği, unu, kabartma tozunu, ceviz içini, toz haşhaşı, dövülmüş karanfili iyice karıştırın ![]() ![]() Yumurtalı karışıma unlu karışımı tahta kaşıkla yedirmeye çalışarak ekleyin ![]() İyice pürüzsüzleşen katı kıvamlı hamuru, yağladığınız orta boy fırın kabına boşaltın ![]() 175 dereceye ayarlanmış fırında 35-40 dk pişirin ![]() Şurup için, Suyu ve toz şekeri bir tencereye koyup orta ateşte pişirin ![]() ![]() Fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine ılık şurubu gezdirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|