Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
muhallebi, tarifi, şehriyeli

Şehriyeli Muhallebi Tarifi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şehriyeli Muhallebi Tarifi




Malzemeler
3 çorba kaşığı tel şehriye
2 çorba kaşığı iri çekilmiş ceviz
2 çorba kaşığı iri çekilmiş fındık
2 çorba kaşığı antepfıstığı
2 çorba kaşığı badem
1 kg süt
1 su bardağı tozşeker
Yarım çorba kaşığı patates nişastası
1 çay kaşığı hindistancevizi
1 paket vanilya
Şehriyeli Muhallebi Tarifi
Öncelikle yapışmaz yüzeyli bir tavada 3 çorba kaşığı tel şehriyeyi, orta ateşte kavurun Şehriyeler pembeleşmeye başlayınca, iri çekilmis kuruyemişleri de ekleyerek kavurmaya devam edin Şehriyeler kahverengileşince ocağı kapatın Tavanın sıcaklığıyla daha çok kararmaması için bir kaseye alın Diğer taraftan süt, tozşeker ve patates nişastasını, orta ateşte muhallebi gibi pişirin Koyulaşmaya başlayınca, kasedeki şehriye ve kuruyemişleri de ilave ederek kaynatın Kaynadıktan 5 dakika sonra, vanilya ve hindistancevizini katıp iyice karıştırın Daha sonra kaselere boşaltıp soğumaya bırakın Soğuyunca buzdolabına alıp, bir süre beklettikten sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.