Kurabiyeli Milföy |
06-27-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kurabiyeli MilföyMilföy tatlı - Milföy tatlı tarifi Malzemeler: * 1 buçuk su bardağı un * 3 yemek kaşığı tereyağı (soğuk) * 4 yemek kaşığı pudra şekeri * 1/2 paket vanilya * 1 çimdik tuz * 1 adet yumurta akı * 4-5 adet milföy hamuru * küçük kalp veya farklı kurabiye kalıpları * üzerine: 1 yumurta sarısı * 1 yumurta akı, hafif çırpılmış * süslemek için çekirdeği ayıklanmış vişne taneleri * pudra şekeri Yapılışı: 1 Kurabiye hamuru için yumurta akı hariç diğer malzemeleri karıştırın 2 Tereyağını parmak uçları ile ufalanana kadar una yedirin 3 Yumurta akını ekleyip yapışmayan yumuşak bir hamur olana kadar yoğurup bırakın (gerekirse un ekleyin) 4 Hamuru biraz dinlendirdikten sonra hafif unlu tezgahta yarım parmak kalınlıpında açıp şekiller kesin ve yağlanmış tepsiye yerleştirin Üzerlerine hafif çırpılmış yumurta akını sürün, bu milföylerin kurabiyeye yapışmasını sağlayacaktır 5 Milföy hamurunuda aynı şekilde kesip üzerlerine yerleştirin 6 Isıtılmış 180C fırında 20-25 dakika kızarana kadar pişirin 7 Ilınınca pudra şekeri serpip vişne taneleri koyarak servis yapın |
|