PEKMEZLİ AYVA DOLMASI |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
PEKMEZLİ AYVA DOLMASI![]() Arkadaşlar bizim yörenin bi yemegi ama tatlı gibi karar veremedim hangi bölüme sunayım diye tatlı mı yemek mi? ben sadece ayvasını yerim de bunun tatlı niyetine Malzemeler: Kıyma (orta yağlı) 1 1/2 su bardağı - 250 gr Pirinç 1/3 su bardağı - 60 gr Ayva 6 orta boy - 1400 gr Pekmez 1 çay bardağı - 125 gr Kişniş 1/2 yemek kaşığı - 1 4 grTuz 1/2 tatlı kaşığı - 3 gr Margarin 1 yemek kaşığı - 10 gr Su (sıcak) 1 1/2 su bardağı - 300 gr HAZIRLANIŞI : Kıymayı bir tencerede, kısık ateşte kendi bıraktığı suyu çekinceye değin, yaklaşık 15 dakika pişir ![]() Pirinci yıka, süz Ayvaları yıka, içlerini oy ve kararmaları için limonlu suya at Kıyma, pirinç, pekmez, kişniş, tuz ve yağı iyice karıştır![]() Ayvaların içini bu içle doldur ve yayvan bir tencereye yerleştir Sıcak suyu ekle, ayvaİar yumuşayıncaya değin, yaklaşık 30 dakika pişir![]() Notlar : İç Anadolu Bölgesinde daha çok Nevşehir ve Konya illerinde yaygın olarak bilinir |
|
|
|