![]() |
Beyrut Keşkülü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Beyrut KeşkülüMalzemeler: Tozşeker (2,5 bardak) Süt (10 bardak) Pirinç unu (1 1/4 fincan) Su (1 1/4 bardak) Limon Suyu (1 tatlı kaşığı) Kaymak (100 gr) Badem (100 gr) Tuz (1 kahve kaşığı) Antepfıstığı (50 gr) yapılışı *Yarım bardak su, bir bardak toz şeker ve bir tatlı kaşığı lion suyu karıştırılır ![]() ![]() ![]() ![]() *Bir tencereye 10 bardak süt, kalan tozşekerin tümü ve bir kahve kaşığı tuz koyulur ![]() ![]() Pirinç unu suda eritilir ![]() ![]() *Pirinç unu eklenmiş şekerli süt kıvamlanıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir ![]() ![]() ![]() *Muhallebi soğuyunca ortasına kaymak parçası, suda kaynatarak kabuklarını soyduğumuz badem ve tuzsuz fıstık yerleştirilir ![]() *Servis yapmadan önce de ilk maddede hazırladığımız soğumaya bıraktığımız şurup dökülür ![]() |
![]() |
![]() |
|