Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
beyrut, keşkülü

Beyrut Keşkülü

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beyrut Keşkülü



Malzemeler:

Tozşeker (2,5 bardak)
Süt (10 bardak)
Pirinç unu (1 1/4 fincan)
Su (1 1/4 bardak)
Limon Suyu (1 tatlı kaşığı)
Kaymak (100 gr)
Badem (100 gr)
Tuz (1 kahve kaşığı)
Antepfıstığı (50 gr)
yapılışı

*Yarım bardak su, bir bardak toz şeker ve bir tatlı kaşığı lion suyu karıştırılır Şeker eridiğinde şurup kaynamaya bırakılır 5 dakika kadar kaynatılır Koyulaştığında iyice soğumaya bırakılır
*Bir tencereye 10 bardak süt, kalan tozşekerin tümü ve bir kahve kaşığı tuz koyulur Üç çeyrek bardak su yavaşça üzerine eklenir
Pirinç unu suda eritilir Karışım şekerli süte yavaş yavaş akıtılarak karıştırılır
*Pirinç unu eklenmiş şekerli süt kıvamlanıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir Ardından ateşten alınarak tabaklara aktarılır Soğumaya bırakılır
*Muhallebi soğuyunca ortasına kaymak parçası, suda kaynatarak kabuklarını soyduğumuz badem ve tuzsuz fıstık yerleştirilir
*Servis yapmadan önce de ilk maddede hazırladığımız soğumaya bıraktığımız şurup dökülür

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.